Een jaar later

Dit blog verscheen eerder op vrouwvaneenwetenschapper en wel in september 2012.

Een lijst van 40 doelen stelde ik op vorig jaar (2011, red) in deze periode – kleine en grote, met allemaal 1 achterliggend doel: het meeste halen uit het tweede deel van onze periode in Innsbruck. Vaker de deur uit, minder werken en meer genieten. Het ging met horten en stoten en ik heb ook bij lange na niet alle doelen behaald. Toch vind ik het wel een succes. Het lijstje hielp me om nieuwe recepten te proberen, plekken te bezoeken, regelmatig te bloggen en mezelf uit te dagen op sociaal en sportief gebied. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden – mits je jezelf niet als een mislukking gaat zien als er iets per ongeluk niet zou lukken natuurlijk 🙂

Schloss Neuschwanstein

 

Van de doelen die ik niet gehaald heb, heb ik het idee dat ze toch ook net wat minder belangrijk zijn geworden. Zo wilde ik vaker naar de expat-groep gaan, maar ja die ging ter ziele. Ik sprak echter wel regelmatig met Mary en Christine af – doel dus toch soort van geslaagd. Ik wilde tijd maken om films te zien en maakte een lijstje van ´must see movies´ – die heb ik lang niet allemaal gezien, maar ik ging wel regelmatig naar de bioscoop hier in Innsbruck. Iets dat ik in Nederland maar zelden deed 🙂 Ik wilde met de fiets naar de Alpenzoo en de Hungerburg, maar ik kwam er al snel achter dat ik berg op fietsen best wel heel vervelend vind. Omhoog lopen vind ik al maar zo-zo namelijk en fietsen, brr. Ik vond een andere uitdaging in het rennen en werkte zo toch aan mijn conditie én kwam regelmatig buiten.

Minder werken, meer koffie drinken

 

Kortom – nee, niet alle 40 gestelde doelen heb ik gehaald, maar de lijst en het afstrepen heeft me er wel van overtuigd dat het goed is om in actie te komen, dingen te doen en niet altijd te denken ´ach, dat kan morgen ook nog wel.´ De kans is dus vrij groot dat ik na de volgende verhuizing een nieuw lijstje maak :)* Overigens zijn jullie nog niet helemaal van dit lijstje af – er komen denk ik nog twee blogjes over wel behaalde doelen 😉

 

 

 

* Voor de nieuwsgierige lezer: bij de verhuizingen naar Erlangen en Rotterdam heb ik die lijstjes niet meer gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.