Het boek

De eerste keer dat ik dacht ‘ik ga een boek schrijven’ was ik denk ik een jaar of 11, 12. Ik was dol op series als ‘De Wildhof’ (waarom heette ik geen Mandy?) en ‘Manage Picadero’ (best opmerkelijk voor iemand die bang was, correctie is, voor paarden). Mijn boek ging over een meisje dat in de zomervakantie eerst 4 weken een mooie vakantie ging maken en dan nog 2 weken op paardenkamp ging. Het werd natuurlijk steeds fantastischer in mijn hoofd – maar daar bleef het ook, in mijn hoofd. Ik zette nooit een letter op papier.

Jaren later dacht ik vaak aan het schrijven van een ‘echt’ boek. Een lesboek schrijven (wat ik regelmatig doe)  is natuurlijk heel dankbaar werk en vaak ook erg leuk, maar heel creatief is het niet. Allerlei onderwerpen schoten door mijn hoofd – maar ook toen bleef het daar weer bij. Zitten, echt schrijven – als er een planning is en een deadline kan ik dat heel goed, maar gewoon zo maar, voor mezelf? Ieder jaar denk ik weer ‘en nu doe ik mee aan NaNoWriMo’ en ieder jar denk ik na een week ‘ik haal die achterstand nog wel in.’ Niet dus.

En toen was het begin 2014. Inmiddels had ik ruim twee jaar redelijk frequent blogs geschreven en was volgens mij de tijd daar. Ik ging een boek maken van die blogs. Natuurlijk zou ik ze mooi aan elkaar schrijven, extra verhalen toevoegen, foto’s gebruiken, tips geven over geweldige plekken in Innsbruck en Oostenrijk en zo waar, ik ontwikkelde zelf deze website en schreef zelfs een inleiding. Ik had zelfs al een grove inhoudsopgave – wat een progressie! Maar zoals ze zeggen ‘life is what happens to you when you are busy making other plans.’ Cliché – maar als er geen kern van waarheid in zou zitten dan zou het geen cliché zijn toch?

Inmiddels is het 2018 – ergens lijkt de noodzaak van het boek nu weg – die tijd is geweest, de gebeurtenissen worden al meer herinneringen. Wie weet schrijf ik dat boek nog wel – als ik echt druk ga voelen, of gewoon heel veel tijd krijg. En wie weet ook wel niet – misschien ben ik wel meer een dromer op dit gebied dan een doener.

Hoe het ook zij – tot HET BOEK er is, kun je hier mijn schrijfsels lezen. En wie weet, als ik dan over tig jaar toch dat boek heb geschreven kun jij zeggen ‘maar ik volg haar al vanaf het begin! Weet je dat ze (n)ooit dacht dat….’

2 thoughts on “Het boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.