Wie, wat, waarom?

Ooit was er een droom – een droom van een boek, of beter gezegd van een scrapbook. Verhalen, tips, tricks over 2 jaar en een paar maanden wonen in Tirol. Een plek waar ik een beetje verdwaalde, maar waar ik mezelf ook weer vond. Klinkt zwaar? Valt mee – ik heb er gehuild, maar ook veel gelachen. En er ontstond dus een droom. Gebaseerd op de blogs die ik schreef als Vrouwvaneenwetenschapper ging ik een boek schrijven. De echte contouren voor dat boek bedacht ik toen we in Erlangen woonden, na Tirol iets meer dan een jaar onze verblijfplaats. Begin 2014 begon ik deze site en schreef ik zelfs een inleiding voor dat boek. En toen, toen gooiden we het roer weer om en verhuisden we terug naar Nederland. Misschien denk je ‘ah fijn, terug naar huis’ – maar zo voelde het niet. Sterker nog: terug verhuizen was misschien wel de grootste schok van allemaal! Niet meer verdwaald in Tirol, maar zoekende in Nederland.

Ik wilde bij terugkomst vooral weer schrijven; over Nederland, over Rotterdam, over verdwalen en zoeken, over boeken (hé, dat rijmt). Ik dacht na over een nieuwe naam – maar niets leek echt passend. En eigenlijk is die naam misschien ook niet zo belangrijk, draaide het er meer om dat ik weer schreef.

Inmiddels is het ruim vier jaar later en ben ik terug bij mijn idee dat het een boek moet zijn dat speelt in Innsbruck. Over een vrouw die daar zichzelf enigzins kwijt raakte. De titel van dit blog past dus weer. Het is niet langer een autobiografisch verhaal of een verzameling blogs. Het wordt een roman. Gebaseerd op, maar niet trouw aan de tijd die ik zelf in Innsbruck doorbracht.

Dankzij de Schrijfplek werk ik nu met regelmaat aan mijn verhaal. Hoe lang het nog duurt voor het af is? Ik heb werkelijk geen idee. Maar ooit ligt het in de schappen.

 

1 thought on “Wie, wat, waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.