Wie, wat, waarom?

Ooit was er een droom – een droom van een boek, of beter gezegd van een scrapbook. Verhalen, tips, tricks over 2 jaar en een paar maanden wonen in Tirol. Een plek waar ik een beetje verdwaalde, maar waar ik mezelf ook weer vond. Klinkt zwaar? Valt mee – ik heb er gehuild, maar ook veel gelachen. En er ontstond dus een droom. Gebaseerd op de blogs die ik schreef als Vrouwvaneenwetenschapper ging ik een boek schrijven. De echte contouren voor dat boek bedacht ik toen we in Erlangen woonden, na Tirol iets meer dan een jaar onze verblijfplaats. Begin 2014 begon ik deze site en schreef ik zelfs een inleiding voor dat boek. En toen, toen gooiden we het roer weer om en verhuisden we terug naar Nederland. Misschien denk je ‘ah fijn, terug naar huis’ – maar zo voelde het niet. Sterker nog: terug verhuizen was misschien wel de grootste schok van allemaal! Niet meer verdwaal in Tirol, maar zoekende in Nederland.

En nu? Nu wil ik vooral weer schrijven; over Nederland, over Rotterdam, over verdwalen en zoeken, over boeken (hé, dat rijmt). Ik dacht na over een nieuwe naam – maar niets leek echt passend. En eigenlijk is die naam misschien ook niet zo belangrijk, draait het meer om dat ik weer schrijf.

Maar mocht je een geweldige naam bedenken dan houd ik me altijd aanbevolen voor tips 🙂 Wat het in ieder geval niet wordt: Astrid H. – Astrid v. E. – Verdwaalt in Rotterdam – IRotterdam – Toen we naar Rotterdam vertrokken – Astrids Schrijfsels – Astrids Hoekje. Nou ja – dat dus allemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.